Barcelona

La CUP aposta per la "desobediència civil" per fer front a les exigències del dèficit

A l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, David Fernàndez ha instat la Generalitat a "atrevir-se" a incomplir els objectius del dèficit marcats per Europa i ha recordat que el govern d'Evo Morales acaba de nacionalitzar quatre filials d'Iberdrola "per abaixar la factura de la llum".

RedaccióActualitzat
El diputat de la CUP i portaveu al Parlament, David Fernàndez, aposta per la "desobediència civil" per fer front a les exigències del dèficit. En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, Fernàndez ha instat la Generalitat a "atrevir-se" a incomplir els objectius del dèficit marcats per Europa, mitjançant la recerca d'"altres línies de finançament" i de la desobediència civil.

"Es pot desobeir el dèficit si el que diem és que l'important són les condicions de vida i la feina de la gent i que no volem empitjorar-les", ha afegit David Fernàndez, que ha instat a "buscar alternatives" per evitar ofegar la població amb el deute públic.

En aquest sentit, ha recordat que el govern d'Evo Morales acaba de nacionalitzar a Bolívia quatre filials d'Iberdrola "per abaixar la factura de la llum", mentre que a Catalunya i a Espanya es fa "el contrari: privatitzem l'energia i l'aigua, i a més els preus dels productes bàsics es tornen a disparar", ha afegit.

David Fernàndez creu que "hi ha possibilitat de fer les coses d'una altra manera", i ha proposat mesures que al seu parer no tenen per què suposar un cost per a l'administració pública, com és la suspensió dels desnonaments el 2013 o la recerca d'alternatives a l'endeutament, per exemple mitjançant els bons patriòtics.

El líder de la CUP, que ha admès que les formacions amb més afinitats a la seva són ERC i ICV, no comparteix el suport d'Oriol Junqueras a CiU per a la formació del govern català, perquè, segons la seva opinió, "canviar autodeterminació per retallades és un mal favor al procés d'alliberament del nostre poble".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut